Bygg din online business

Min syn på pengar påverkade min hälsa!

När våran ekonomi börjar dala börjar oxå våran hälsa att dala.

När pengarna i kassan blir allt mindre men utgifterna står kvar börjar vi genast att bygga en inre stress och oro.

Pengar

Fysiska pengar 


När sedan pengarna rent fysiskt inte finns för det vi behöver men oxå vill ha börjar vi ta till nödlösningar som att låna, för att betala sen.

Högen av lån och skulder växer i takt med att våran psykiska och fysiska hälsa allt mer dalar.

Vi hamnar då i det som vi kallar utmattning , vi orkar inte jobba säger vi, vi orkar inte börja med något nytt , vi orkar inte leva.

Vi har helt plötsligt släppt vårat personliga ansvar över både våran ekonomi och hälsa .

Cirkel av hopp


Vi har hamnat i en cirkel av hopp om att det bara ska lösa sig, att det med tiden blir bättre eller att jag kan leva här utan pengar .

Jag behöver inte jobba, jag ber om pengar istället i hopp om att någon som jobbar och tar sitt ansvar ska ge mig lite pengar .

Tyvärr är det bara en dröm som tar oss djupare och djupare ner i hålet.

Pengar är något vi behöver , det är något vi jobbar in som människor .

Att våran psykiska hälsa många gånger är som den är grundar sig många gånger i en ekonomisk sits man inte vill vara i.

Orsakerna är många och olika till att vi hamnar där men alla är vi själva ansvariga utifrån dom valen vi har gjort under resans gång .

Medvetenhet


Men det är först när vi blir medvetna om det här och är öppna för att se oss själva där oxå som vi verkligen kan få en förändring i det.

Dessutom när du kan se och bli medveten om att du är en del i din situation och hälsa , då kan du oxå förstå att det är just du som kan ändra den och vända skeppet.

Å andra sidan när jag blev medveten om det här , slog det mig hårt till en början . Det gjorde ont, det gjorde mig ledsen men också arg över att jag varit så blind och trott att just jag inte skulle behöva ta samma ansvar som resten av mänskligheten.

Hur kunde jag tro att pengar bara skulle dyka upp från ingenstans, och hur kan jag förvänta mig att människor som verkligen tar sitt ansvar ska tycka synd om mig och servera mig pengar när jag inte har några.

Och är det verkligen så jag vill ha det, beroende av någon annan.

Nej….jag vill inte vara fiskaren som blir tilldelad fisken , utan fiskarna som lär sig att fiska så att jag kan fiska själv och på så vis föda mig själv .

Så nu står jag mitt i det medvetandet , glad, tacksam och fokuserad på helt nya saker som handlar om att lära mig att tjäna mina pengar och bygga upp en trygg , stark och hållbar ekonomi.

För med det kommer oxå både min psykiska och fysiska hälsa bevaras i harmoni genom att jag kan ge mig själv det jag behöver i både näring , upplevelser , trygghet med boende och allt som hör livet till som inte är ljus, kärlek och värme.