Andevärlden, Holistisk hälsa

Frihetshälsa vid poolen

Sponsrad inlägg i samarbete med poolgiganten.se

Poolen som förbättrar livskvalitén

När jag tänker på pool så får jag direkt upp frihet och hälsa, två ord som symboliserar livskvalité.

pool
Jag börjar min morgon tillsammans med mig själv.

Frihet är när jag kan röra mig fritt utan begränsingar och hälsa är när jag har balans mellan min kropp, själ och sinne. Med en pool öppnas en stor värld av möjligheter upp för precis alla, stora som små, sjuka som friska, gamla som unga och aktivia som inaktiva.

Ett aktivt liv ger oss både hälsa och frihet

Vi kan börja med alla barn som på ett naturligt sätt får in vardagsrörelse och motion genom sin lek i vattnet, och alla äldre som på ett mycket lättare sätt kan röra på sig, smörja sina leder och på så vis förbättrar sin motorik, och tänk på alla rörelsebegränsade männniskor som bär på någon form av skada t.ex.

Men frihet och hälsa handlar inte bara om träning och motion utan det är lika mycket inre harmoni och lugn vilket vi vet att vattnets inverkan har på oss.

Ta med din meditaion till poolen och låt dig omslutas av vattnets stillhet när du kliver ner och låter din kropp helt avslappnat och tyngdlös får flyta runt.

pool
Yoga vid poolen.

Tänk att starta varje morgon med en simtur i poolen

Det är när inte havet kan omsluta dig med sin sköna bris och möjligheten till den där efterlängtad resa ställdes in som du skattade dig lycklig över att du har en pool utanför fönstret.

För tänk dig känslan av att vakna varje morgon med utsikten mot ett blågrönt vatten som glittrar och bjuder in till en lugn och skön simtur, en pool för mig som önskar både mer  livskvalité , hälsa , lyx och frihet i livet.

Som holistisk hälsocoach vill jag påstå pool är livsinvestering

Holistisk betyder helhet och holistisk hälsa handlar om att se helheten i din hälsa och en pool är ett holistiskt redskap på så vis att den ger dig möjlighet till  både träning , meditation , mindfullness , glädje och njutning Den gör det helt enkelt möjligt för dig att leva ett mer hälsosamt liv på alla plan.

Pool
Mindfullness när den är som bäst.

Upplev Powerful Days med en pool i hemmet .

Under mina år då jag bodde i Thailand och hade en pool avslutade jag alltid min morgonlöpning och yoga med en simtur i poolen. Det var alltid lika avkopplande och meditativt att med mjuka rörelser glida runt och vara totalt omsluten av vatten.

Idag bor jag i ett hus i Sverige med en stor tomt som har alla möjligheter till att få en pool som vän, och ja mina vänner , tankarna och planerna lutar faktiskt mot att bygga en pool för hela familjen att avnjuta härliga dagar vid. Allt i från en tidig morgon till en sen ljumen sommarkväll medan grillen står på och musiken spelas från högtalarna inifrån vardagsrummet.

pool
Glädje, lek, skratt och äventyr i poolen.

Så vad väntar vi på?

Låt 2021 bli året då vi tar semestern och all-inklusive hotellet hem till våran egen trädgård, för om inte vi kan åka i väg och bada låt då poolen stället få komma hem till oss och förgylla våra dagar med både familj och vänner . Låt oss frigöra våra begränsningar och öppna upp för ett nytt exotiskt liv där bara fantasin kan sätta gränser .

Låt 2021 bli året då Corona inte tog i från oss livets goda med livskvalité och njutning.