Holistisk hälsa

Hitta din Dharma!

Välkommen till min Dharma Journey blogg!

Nyckeln till att hitta den där platsen inom dig där du kan förbli balanserad, inspirerad och kreativ är att vara i kontakt med din Dharma, din inre lärare och guide.

För många år sedan kände jag mig förvirrad, osäker och fängslad i min egna  kropp men också med mitt egna sällskap,vilket resulterade i mental ohälsa och brist på Prana, min egna livsenergi.

Jag hade helt enkelt förlorat kontakten med min inre Dharma och förstod att det var dags att hitta den igen.

 

Jag startade min Dharma resa

Jag åka iväg till Thailand och Bali för att besöka olika holistiska och auyroveda/yoga center.

Den här resan resulterade i ett helt nytt sätt för mig att att leva på men också ett helt nytt sätt att jobba som hälso –  coach, lärare och instruktör

I dag delar jag min Dharma resa, erfarenheter och verktyg med alla dom som också vill hitta sin inre Dharma.

Du undrar kanske nu vad  Dharma är.

Ordet betyder ungefär ”den eviga läran” eller ”det rätta sättet att leva”.  Den har alltid funnits och kommer alltid att finnas kvar.

Att ta tillflykt till Dharma innebär att man åtar sig att studera och utöva Buddhas lära och Dharma är läran, vägen, sanningen och metoden. Ytterst är Dharma samma sak som den sanning Buddha upptäckte.

Utmärkande för läran är också att den just är ett redskap och en metod som ska användas.

 

Med den traditionella liknelsen, en flotte som ska användas för att ta sig över floden (av samsara) till den andra stranden av befrielse (nirvana). När man väl kommit dit bär man inte flotten med sig på ryggen. Det här är en mycket intressant iakttagelse och troligtvis en av grunderna för buddhistisk tolerans. Det finns inga dogmer som måste försvaras, utan endast metoder och redskap som ska användas i ens egen praktik för att nå befrielse.

Dharmas idé är att en andlig varelse som har förlorat sin förmåga att tänka i andliga banor behöver en lära (dharma) för att hitta tillbaka till sitt sanna jag. Dharmas idé är även att det finns kunskap som det är speciellt viktigt för en varelse som fastnat i okunnighetens träsk att lära sig – det är den kunskap som omfattar livets lagar och hur man finner sin mening med livet.  De som följer Dharma kan bli tillfredställda och lyckliga. 

Målet är helt enkelt att frigöra sig från det världsliga och följa sin Guru, och det var precis det som jag började praktisera och lära mig genom att först och främst plocka in yoga och meditation i min dagliga vardag.

Min Dharam resa gav mig verktygen

Med dom redskapen blev mitt sätt att hantera min vardag, min omgivning, tankar och känslor väldigt annorlunda vilket medförde att jag med tiden började uppleva livet och mig själv på ett helt annat sätt och med det började jag må både mentalt och fysiskt på ett helt annat sätt.

Jag började känna mig bekväm i mitt egna sällskap, trygg med mina känslor, balanserad i min kropp och medveten om mina tankar.

Tillsammans blev det en balans mellan min andliga och mänskliga sida. Jag började lära mig hur jag som andlig varelse skulle leva i en mänsklig kropp på ett mänskligt sätt och känna mig bekväm med det.

Jag började förstå att jag var berikad med en enorm potential och stor inre värld som jag även kunde leva på utsidan om jag bara tillät mig och såg mig värd det. För det var ju just det jag ville och hade saknat, den där balansen mellan att kunna vara i kontakt med källan och min inre evighet och samtidigt kunna leva ett  njutfullt liv som människa.

Min Dharma lärare började succesivt utmana mig och guida mig mot det livet jag var menad att leva, och det var både skrämmande, tufft och helt magiskt.

I dag lever jag mitt liv utifrån min Dharma

Samtidigt som jag dagligen både undervisas och utmanas för att både utvecklas men också komma till den plats inom mig och fysiskt som jag hör hemma i.

Min Dharma vill alltid att jag ska leva ett liv utifrån den bästa versionen av mig själv, och det är min intention varje dag.

Om det här inlägget inspirerade dig att leva en mer holistiskt och balanserad livsstil, ta då en titt på vad jag har att erbjuda på Shamballa.

Du kan också komma i kontakt med mig genom att signa upp dig på mina nyhetsbrev eller följa mig på instagram shamballa.

Önskar du ett mer personligt möte är du välkommen att kontakta mig för en konsultation ; shamballa@gmail.com

Tack för att du kom in och besökte min blogg, hoppas den gav dig inspiration att finna din Dharma!