Astrologi

Stjärnor har alltid funnits

Den äldsta läran är astrologi

Stjärnorna på himlen har alltid funnits, och vi har alla någon gång tittat upp på dom. Både för att bara titta, men också för att kunna se någon form av stjärnform. Man vet inte riktigt när den första människan började dokumentera dom olika stjärnbilderna som finns. Det finns däremot en tavla som man tror är gjord för över 30.000 år före kristus som föreställer nån slags figur som stjärnbilden Orion.

Stjärnor

Himlavalvets stjärnor

Astrologi och astronomi går hand i hand då båda på något sätt handlar om våra stjärnor. Vi människor är alltid i behov av att ta reda på saker och att forska om astronomi eller tyda astrologi är stort. Det finns också en historia bakom astrologi som går mycket långt tillbaka.

Tidslinje när det gäller astrologin

Precis som tavlan man hittade för 30.000 år före kristus finns det också grottmålningar och inristningar som man har hittat. Vid 3.000-400 år före kristus skrev babylonierna kilskrift som delade in stjärnor och solens banor i tolv delar och som då blev dom olika stjärntecknen.

Stjärnor

Stjärntecknen får datum

Alexander den stores erövringar påverkade grekerna. Dom började undersöka alla planeters placering vid tiden när någon blev född. 700-1200 år efter kristus översattes dom grekiska astrologiska verken till arabiska.  På 1200-talet var det många kungar och adelsmän som hade egna astrologer trots den katolska kyrkans fördömande. Astrologen som jobbade för den romerska kejsaren skrev en lärobok om astrologi. På 1500-talet började astrologer tjäna pengar på att ställa horoskop till sina kungar och påvar. Intresset ökade och under 1800-talet kom almanackor ut med dessa innehåll.

År 1930 publicerade den engelska tidningen Sunday Express det allra första horoskopet som alla kunde läsa. Efter det började flera tidningar att publicera horoskop. Det fanns till och med utbildade astrologer som inte tyckte om detta då dom inte tyckte om det förenklade systemet som horoskopen skrevs på. Tyvärr så var det så populärt med dessa horoskop i tidningarna så detta fortsatte och görs även idag.