Stjärntecken

Stjärntecknet Tvillingarna

20 maj – 21 juni

Om du är född mellan ovan datum så har du stjärntecknet tvillingarna. Tvillingarna är väldigt sociala och tycker om nya erfarenheter, men är också aldrig tråkiga. Stjärntecknet utgörs av att det är två stjärnor som lyser starkare än något annat på himlen. Därför symboliserar det just tvillingarna. Dessa stjärnor kallas idag för Castor och Pollux.

Tvillingarna

Om man tror på myter så blev Spartas drottning Leda förförd av Zeus när han var förvandlad till en svan. Drottningen blev med barn, men blev också förförd och gravid med sin mänskliga man kung Tyndareus. Pojkarna föddes och det var Castor och Pollux. Pollux var Zeus son och odödlig medans Castor var son till kungen och levde då ett mänskligt liv tills han dog. Pollux bad Zeus att han skulle ge Castor odödlighet och dom fick tillbringa halva året på Olympen och den andra delen i underjorden. Zeus placerade pojkarna på himlen och det är den stjärnbild vi idag kallar tvillingarna.

tvillingarna

När man är född i detta stjärntecken kan man känna att man saknar en halva av något slag. Det kan vara en person eller något andligt som man känner, men man kan inte riktigt “ta” på det. Det gör att man är väldigt social och tycker om att prata med folk och är nyfikna på att lära känna andra. Vissa tycker att man är för ytlig för att man har lätt för att prata och byta ämnen under ett samtal. Eller kanske till och med pratar för mycket. På grund av att man är nyfiken på andra och vill lära sig saker har man också lätt att anpassa sig till olika situationer. Det är inte fy skam.

Tvillingarnas element

Alla stjärntecken har något slags element; vatten, eld, jord eller luft. Eld och luft är extroverta maskulina och positiva medans vatten och jord är introverta feminina och negativa tecken. Tvillingarna har luft som sitt element.

tvillingarna